Un vin gastronomic prin excelență! Cizelat, catifelat și marcat de terroir, fără arome exuberante de Sauvignon. Note de fructe albe și ușor piperate. Final lung, mineral, pe note de piatră.
Sauvignon Blanc - struguri culeși manual și nedezciorchinați, proveniți din mai multe loturi calcaroase situate în renumitul loc cu același nume din comuna Bué
Culoare
galben pal
Miros
parfum proaspăt, mineral și fin de fructe albe (piersici și pere), cu adieri de piatră
Gust
cizelat, catifelat și marcat de terroir, fără arome exuberante de Sauvignon; note de fructe albe și ușor piperate; final lung, mineral, pe note de piatră
Alcool
13,50 %
Recomandări gastronomice
fructe de mare, pește alb, supe delicate, brânză de capră
Număr de sticle produse
N/A
Perioadă optimă de consum
8-10 ani
Alte informații:
Din 1989, la Crochet se folosesc numai îngrășăminte organice. Vinul este maturat 10 luni pe drojdii fine. ”Lucien Crochet a fost multă vreme referința calitativă pentru vinurile din Sancerre, ceea ce explică prezența puternică a vinurilor domeniului în meniurile de vin ale marilor restaurante din Franța. Nivelul domeniului s-a menținut la fel de sus și după ce Lucien i-a predat ștacheta fiului său Gilles. Dealurile din Chêne Marchand de pe teritoriul comunei Bué, unde familia Crochet are o parcelă minunată, de cinci hectare, dau niște Sancerre-uri albe de o finețe extraordinară (așteptați doi ani), în timp ce La Croix du Roy conferă Pinot Noir-ului un gust de o noblețe unică în Sancerre.”, La Revue du Vin de France Viile de la Lucien Crochet ocupă 35 ha, dintre care 26 sunt plantate cu Sauvignon Blanc, iar 9 cu Pinot Noir, pentru vinurile roșii și rosé. Majoritatea viilor sunt în comuna Bué, cu câteva loturi situate în Sancerre, Crézancy și Vinon. Aflându-se la 230-280 m altitudine, ele permit ca strugurii să fie culeși la maturitate optimă. Domeniul Crochet se află în proprietatea familiei de câteva generații. Ambii bunici ai lui Gilles Crochet au fost producători de vin. Dintre ei, Lucien Picard a fost, la începutul anilor 1950, pionierul îmbutelierii vinurilor din Sancerre, pentru a le putea vinde la Paris. Tatăl lui Gilles, Lucien Crochet este cel care a unit proprietățile celor doi bunici și a ajuns să fie figura emblematică a Sancerre-ului. El a fost nu doar un foarte bun producător, ci și un negustor abil care a reușit să devină furnizorul celor mai bune restaurante din Paris. Ulterior, tot el a trecut și la export. Astăzi, tradiția este continuată cu succes de Gilles și de soția sa Laurence.